ua en ru

Країни Перської затоки, Іран і Туреччина повинні вирішити конфлікт з Катаром, - Меркель

Країни Перської затоки, Іран і Туреччина повинні вирішити конфлікт з Катаром, - Меркель Фото: Ангела Меркель (nato.int)

Конфлікт не можна вирішити, якщо до переговорів не будуть залучені всі регіональні суб'єкти

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що всі країни Перської затоки, а також Іран і Туреччина повинні працювати разом, щоб вирішити регіональну суперечку з Катаром. Про це повідомляє Reuters.

За її словами, в ситуації не можна розібратися, якщо до неї не будуть залучені всі регіональні суб'єкти.

Вона додала, що вкрай важливо, щоб держави Ради співробітництва країн Затоки працювали разом, щоб покласти край кризі.

"Ми повинні бачити, що політичне рішення конфліктів ... таких, як ситуація в Сирії, таких як ситуація в Лівії або ситуація в Іраку, не відбудеться, якщо деякі гравці більше не будуть включені в розмову, яка включає Катар, Туреччину та Іран", - сказала канцлер Німеччини.

Крім цього, Меркель заявила, що хоче балансу сил, щоб зберегти "розсудливість" в регіоні, і що боротьба з тероризмом буде на порядку денному, коли лідери G20 зустрінуться в наступному місяці в Гамбурзі.

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп звинуватив Катар в підтримці і фінансуванні тероризму, а також закликав цю державу Перської затоки припинити таку діяльність.

За його словами, Катар, "історично є фінансистом тероризму на дуже високому рівні" і "повинен припинити це фінансування, і свою екстремістську ідеологію в цьому фінансуванні".

Нагадаємо, Тіллерсон закликав країни Перської затоки послабити блокаду Катару.