ua en ru

Країни ОПЕК у вересні збільшили видобуток нафти до рекордних показників

Країни ОПЕК у вересні збільшили видобуток нафти до рекордних показників Фото: збільшення нафтовидобутку склало 170 тис. барель на добу

Рекорд був досягнутий завдяки збільшенню видобутку в Лівії і Нігерії на 190 тис. барель на добу

У вересні цього року видобуток нафти в країнах ОПЕК виріс до рекордних показників - 33,75 млн бар. на добу. Про це говориться в дослідженні Bloomberg, складеному на основі опитування аналітиків, інформації від нафтових компаній і даних про постачання нафти.

За даними агентства, збільшення нафтовидобутку склало 170 тис. барель на добу.

Рекорд був досягнутий завдяки збільшенню видобутку в Лівії і Нігерії на 190 тис. барель на добу - до 340 тис. барель і 1,5 млн барель на добу відповідно. Згідно з дослідженням, зростання видобутку в цих країнах компенсувало зниження в Саудівській Аравії і Анголі (на 60 тис. і 40 тис. барель відповідно).

Іран у вересні наростив свою нафтовидобуток тільки на 10 тис. барель - до 3,63 млн барель на добу.

Країни ОПЕК 28 вересня під час Міжнародного енергетичного форуму в Алжирі домовилися про зниження видобутку нафти до 32,5–33 млн бар. на добу. Точні параметри угоди, які стосуються часу вступу в силу і тривалості дії, точного розміру зниження та індивідуальних квоти для кожної країни, планується встановити на наступній зустрічі ОПЕК в листопаді у Відні.

При цьому очікується, що Лівія, Нігерія та Іран будуть звільнені від заморозки. Видобуток в цих країнах була довгий час обмежений.

Нагадаємо, ціна нафти Brent піднялася вище 50 доларів за барель.