ua en ru

Країни ООН вирішили повністю відмовитися від вугілля

Країни ООН вирішили повністю відмовитися від вугілля Фото: країни ООН відмовляться від вугілля, щоб не допустити глобального потепління

48 країн хотіли б до 2050 року повністю перейти на поновлювані джерела енергії

В марокканському місті Марракеш у п'ятницю, 18 листопада, завершилася Всесвітня конференція ООН з питань зміни клімату. Про це пише DW.

Згідно з повідомленням, учасники виробили план дій щодо реалізації положень історичного Паризької угоди по клімату, підписаної в грудні 2015 року.

Серед найбільш важливих рішень, прийнятих в Марокко, значиться, наприклад, повна відмова від вугілля 48 країн, які особливо потерпають від змін клімату, хотіли би не пізніше 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Як пише видання, робиться це з метою не допустити глобального потепління більше, ніж на 1,5 градуси.

Крім цього, за ініціативою Німеччини буде створений невеликий партнерський офіс у Вашингтоні, де надаватимуться консультаційні послуги країнам, які не мають достатнього досвіду в захисті клімату. 150 країн на планеті ще жодного разу не розробляли планів щодо захисту клімату, пояснила міністр охорони навколишнього середовища ФРН Барбара Хендрікс.

Нагадаємо, Україна очікує поставок 560 тис. тонн антрациту з альтернативних джерел.