ua en ru

Країни НАТО готуються реагувати на порушення Росією договору РСМД

Країни НАТО готуються реагувати на порушення Росією договору РСМД Фото: НАТО (flickr.com/secdef)

Країни НАТО отримали документ, що включає в себе 39 можливих варіантів реагування на дії РФ

Країни НАТО готуються реагувати на порушення Росією договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Про це сьогодні, 1 вересня 2017 року, написала німецька газета Suddeutsche Zeitung, повідомляє DW.

Згідно з повідомленням німецьких ЗМІ, країни НАТО отримали документ, що включає в себе 39 можливих варіантів реагування у разі порушення РФ даного договору.

Зокрема, серед можливих варіантів вказується більш інтенсивна стратегія ядерного стримування, збільшення числа систем раннього виявлення, посилення захисту підводних човнів, активне використання в Європі бомбардувальники B-2 і B-52.

Разом з тім, згідно з повідомленням, в НАТО інформацію про існування цього документа не коментують, проте офіційний представник Альянсу підтвердив, що на даний момент дотримання договору про РСМД обговорюється, зокрема в контексті його впливу на політику безпеки НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вживатиме заходів у відповідь у разі виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).