ua en ru

Країни G7 закликали покарати винних у зникненні саудівського журналіста

Країни G7 закликали покарати винних у зникненні саудівського журналіста Фото: прапори країн G7 (twitter.com/MFA_Ukraine)

Голови МЗС "Великої сімки" сподіваються, що Саудівська Аравія виконає свою обіцянку і проведе розслідування

Голови зовнішньополітичних відомств країн G7 закликають притягнути до відповідальності всіх винних у зникненні саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Про це йдеться в спільній заяві "Великої сімки", передає РБК-Україна з посиланням на сайт МЗС Канади.

"Ми, міністри закордонних справ країн "Великої сімки" - Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, США - та верховний представник ЄС... як і раніше дуже стурбовані зникненням відомого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджs. Ті, хто винен у його зникненні, повинні бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві.

Голови МЗС також заявили, що підтримують турецько-саудівську співпрацю з розслідування зникнення журналіста і сподіваються, що Саудівська Аравія, як і заявила, проведе ретельне, достовірне, прозоре та швидке розслідування".

Нагадаємо, в Туреччині заявили, що під час обшуку консульства Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені докази вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Журналіст The Washington Post Хашкаджи пропав 2 жовтня після відвідин генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.