ua en ru

Країни G20 домовилися про проведення структурних реформ для підвищення світового попиту і створення робочих місць

Країни G20 домовилися про здійснення низки структурних реформ для підвищення та підтримки рівня світового попиту, створення нових робочих місць, внесення вкладу в забезпечення більш збалансованого глобального зростання та розвитку потенціалу економічного зростання. Про це йдеться в Сеульському плані дій, прийнятому за підсумками самміту "великої двадцятки", повідомляє РБК.
Як наголошується в документі, там, де це необхідно, будуть проведені такі реформи:
Реформи у сфері регулювання товарного ринку - як для спрощення регулювання, так і для обмеження нормативних бар'єрів - з тим, щоб сприяти розвитку конкуренції та підвищенню продуктивності в ключових секторах економіки.
Реформи ринку праці та розвитку людських ресурсів, включаючи підвищення ефективності та адресності систем посібників, реформи освіти та підготовки кадрів для зростання зайнятості на якісних робочих місцях і, отже, підвищення темпів потенційного економічного зростання.
Податкова реформа для підвищення продуктивності за допомогою усунення спотворень і поліпшення стимулів до роботи, інвестицій та інновацій.
Заходи, орієнтовані на екологічно чистий і інноваційне зростання, в пошуках нових джерел зростання і для сприяння сталому розвитку.
Реформи, покликані послабити залежність від зовнішнього попиту і зосередитися більшою мірою на внутрішніх джерелах зростання в країнах, що мають профіцит, стимулювати зростання національних заощаджень та підвищити конкурентоспроможність експорту в країнах, що мають дефіцит.
Реформи по зміцненню соціального захисту, зокрема в сферах охорони здоров'я та пенсійного забезпечення, реформи з розвитку корпоративного управління та фінансового ринку для сприяння процесу зменшення превентивних заощаджень в країнах з ринком, що формується, які мають профіцит.
Інвестиції в інфраструктуру для усунення перешкод економічному зростанню і для підвищення потенціалу зростання.

G20