ua en ru

Країни єврозони повинні наслідувати приклад Німеччини в посиленні бюджетів і перебудові ринку праці, - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що країни єврозони повинні наслідувати приклад Німеччини в посиленні бюджетів і перебудові ринку праці, для того щоб повернутися до зростання і запобігти новій кризі. Про це повідомляє "Росія 24".

"Це в інтересах Німеччини зробити все, щоб структурні реформи і бюджетна дисципліна мали місце в інших країнах", - зазначила Меркель.

Нагадаємо, що Меркель планує балотуватися на третій термін в якості канцлера на виборах, які відбудуться 22 вересня. Зараз лідери країн ЄС готуються до саміту, який пройде 27 червня. Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що гостра фаза кризи закінчилася і основним завданням є забезпечення зростання і зайнятості.

"Європа стала більш стабільною, але тепер вона повинна бути більш орієнтована на зростання", - сказав він 8 червня на конференції в Токіо.

Міністри фінансів і праці Іспанії, Німеччини, Італії та Франції планують зустрітися 14 червня в Римі, для того щоб виробити план зі зниження рівня безробіття серед молоді, яке зараз становить 24%.

При цьому глава ЄЦБ Маріо Драгі минулого тижня заявив, що економіка єврозони повернеться до зростання до кінця року, що дає потенційну відстрочку європейським лідерам. Проте перспективи зростання можуть бути компенсовані заклопотаністю з приводу грецького боргу.

Читайте також: Відновлення економіки єврозони почнеться вже в 2013 р., - Драги