ua en ru

Країни ЄС почали навчання з кібербезпеки

Країни ЄС почали навчання з кібербезпеки Фото: навчання з кібербезпеки (freepik.com)

Сьогодні, 29 вересня, країни ЄС, Агентство ЄС із кібербезпеки (ENISA) та Єврокомісія розпочали спільні навчання з кібербезпеки. Головною метою тренувань є відпрацювання взаємодії в рамках нової Комунікаційної мережі організацій з протидії кібернетичним кризам (CyCLONe).

Така інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Террі Бретон заявив, що кібербезпека, є спільною відповідальністю і тому країни ЄС спільно розробляють та виконують плани швидкої відповіді на випадок масштабних кібернетичних інцидентів.

"Нова Комунікаційна мережа організацій з протидії кібернетичним кризам є результатом відмінної співпраці між країнами ЄС і європейськими інституціями у зусиллях з кібернетичного захисту наших мереж та критично важливих систем", - сказав він.

Головним завданням спільного тренування є відпрацювання оперативних процедур та випробування стійкості європейських кібернетичних систем. В умовах кібернетичної кризи національні органи кібернетичного захисту мають бути заданими швидко приймати рішення на всіх рівнях та координувати їх одне з одним.

Зазначається, що новостворена мережа CyCLONe (Cyber Crisis Liaison Organisation Network) дозволить усунути "слабкі місця" у системі такої взаємодії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Європейський союз створює Кібернетичні сили ЄС швидкого реагування, до складу яких увійшли представники 6 держав.

Крім того, президент Російської Федерації Володимир Путін озвучив цілий ряд пропозицій про співпрацю у сфері кібербезпеки між Росією і Сполученими Штатами, а також у всьому світі.