ua en ru

Країни БРІКС не залежать від "односторонніх" санкцій проти Ірану, - міністр торгівлі ПАР

Країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) не залежать від можливих наслідків "односторонніх" нафтових санкцій, накладених на Іран. Таку заяву зробив сьогодні міністр торгівлі ПАР Роб Дейвіс в ході зустрічі представників країн БРІКС в м. Нью-Делі, передає Reuters.

"Думаю, ми всі можемо з упевненістю погодитися з пропозицією про те, що ми могли б залежати від санкцій, накладених Радою безпеки Організації Об'єднаних Націй, однак, що стосується санкцій, введених іншими країнами в односторонньому порядку, до нас це не стосується", - підкреслив міністр. Він також зазначив, що ПАР вже знизила ступінь залежності від іранської нафти.

Проте, додав Дейвіс, санкції представляють "великі труднощі" для країн БРІКС, так як обмежувальні заходи можуть привести до підвищення цін на нафту і скорочення нафтопостачання інших країн. Зокрема, Китай та Індія є найбільшими імпортерами "чорного золота" з Ірану.

Саміт БРІКС присвячений проблемам світової економіки, антикризових заходів і врегулювання ситуації навколо Сирії та Ірану. У ході зустрічі лідери країн обміняються думками про стан світової економіки та хід реалізації рамкової угоди про впевнене, стале та збалансованому зростанні, підписаного на саміті G20 в Піттсбурзі у вересні 2009 р., реформи інститутів глобального управління і проблематики міжнародної стабільності і безпеки.

G20