ua en ru

Країнам, які проголосували на Генасамблеї ООН 27 березня за резолюцію по Криму, "викрутили руки", - МЗС РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що при голосуванні на Генеральній асамблеї ООН резолюції по кримському референдумі півсотні країн "викрутили руки" або переконали якимось іншим способом.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що при голосуванні на Генеральній асамблеї ООН резолюції по кримському референдумі півсотні країн "викрутили руки" або переконали якимось іншим способом. Таку думку він выссказал в інтерв'ю програми "Вести в суботу з Сергієм Брилевым" на телеканалі "Росія-1".

За словами міністра, українській стороні порадили зробити текст максимально неконфронтаційним і витриманим.

"Після цього комусь в розрахунку на наївність говорять: "Дивись, яка гарна резолюція, підпишись і стань співавтором". Комусь, хто набагато більш досвідчений і розуміє, про що йде мова, говорять: "Якщо ти не підтримаєш цю резолюцію, то будуть наслідки". І називають, якими вони будуть. Ми це знаємо. До нас приходять колеги і довірливо пояснюють, чому та чи інша не дуже велика країна змушена піддаватися. Наприклад, не будуть підписані контракти або будуть відкликані політичні дивіденди. Якщо взяти до уваги те, що західна група, в широкому її розумінні, включаючи Австралію, Нову Зеландію, Японію і ряд інших країн, становить приблизно сорок з невеликим держав, то півсотні країн "викрутили руки" або переконали якимось іншим способом", - заявив Лавров.

Він зазначив, що РФ не має "жодних негативних почуттів по відношенню до цих делегацій" і це не позначиться на відносинах з ними.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН 27 березня прийняла резолюцію, що визнала незаконним референдум про відокремлення Криму від України і подальше приєднання півострова до Росії. "За" резолюцію проголосували делегати від 100 країн, "проти" - 11 посланців, представники ще 58 держав утрималися.