ua en ru

В страхову компанію "Гарант-Авто" введено тимчасову адміністрацію

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг України ввела тимчасову адміністрацію в страхову компанію "Гарант-Авто", яка вже майже рік не виконує перед клієнтами взяті на себе зобов'язання. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

Як повідомляється, таке рішення регулятор прийняв 31 березня, але оприлюднив його тільки 7 квітня.

Тимчасовим адміністратором до 31 березня 2016 р. призначений Михайло Каштан.

Відзначається, що Нацкомфінпослуг заздалегідь готувалася до цього рішення, так ще 6 березня комісія тимчасово зупинила дію ліцензії "Гарант-Авто" на страхування, а 26 березня застосувала до неї "заходи впливу".

Нагадаємо, 21 листопада 2014 р. "Гарант-Авто" була виключена з повних членів МТСБУ "у зв'язку з наявністю заборгованості по виплаті коштів у фонд страхових гарантій" і втратила право продавати поліси "Зеленої карти". Вже 23 грудня через заборгованість до фонду захисту потерпілих компанію виключили з асоційованих членів бюро, позбавивши її права працювати в сегменті "автоцивілки". Хоча до серпня 2014 р. "Гарант-Авто" входила в топ-10 СК за кількістю проданих полісів: з початку року до кінця літа вона опустилася з 7-ї позиції на 9-ю.

Учасники ринку сумніваються, що "Гарант-Авто" зможе відновити роботу. Головна проблема компанії полягає в тому, що санкції з боку регулятора були застосовані дуже пізно. В останній рік компанії активно виводилися активи.