ua en ru

Страхова компанія відшкодувала 220 млн грн по сфальсифікованим фактам пожеж, - ГПУ

Страхова компанія відшкодувала 220 млн грн по сфальсифікованим фактам пожеж. Про це повідомив начальник управління за додержанням законів органами податкової міліції Олександр Бондаренко, передає прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Згідно повідомленню, такий факт було виявлено ГПУ під час проведення перевірки діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг).

Бондаренко заявив, що у спеціалістів Нацкомфінпослуг не виникло підозр до фінансових операцій однієї з великих страхових компаній з виплати 220 млн грн на користь двох підприємств за начебто настання страхових випадків у вигляді пожеж у Дніпропетровську. Також, за його словами, не виникло підозр і до виплати цією страховою компанією майже 8 млн грн фізичним особам страхових відшкодувань і винагород.

"Проте Генеральною прокуратурою України під час перевірки достовірності вказаних страхових випадків встановлено, що насправді ніяких пожеж не було, а зазначені фізичні особи ніякого страхового відшкодування не отримували та договори страхування не підписували", - заявив Бондаренко, додавши, що вказані документи були підроблені посадовими особами страхової компанії, внаслідок чого страхові виплати були незаконно видані підставним особам.

Читайте також: ГПУ виявила порушення у діяльності Нацкомфінпослуг