ua en ru

Сторони газових переговорів домовилися вже зараз розпочати підготовку до зимових постачання, - ЄК

Україна, Росія і Європейський союз за підсумками газових переговорів у Брюсселі 20 березня домовилися вже зараз розпочати підготовку до зимових постачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

"Сторони погодилися, що підготовку для поставок на наступну зиму необхідно починати зараз. Для цього сторони домовилися, що група експертів повинна почати працювати над деталями. Робоча група представить проект пропозиції до наступної тристоронньої зустрічі, яка повинна відбутися у квітні 2015 р.", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісар з енергетики Марош Шефчович, який представляв ЄК на переговорах, назвав зустріч "конструктивною".

"Я щасливий, що сторонам вдалося погодити спільну заяву та подальші кроки. На цій основі ми можемо працювати в напрямку підписання договору до того, як Стокгольмський Арбітражний суд дозволить спірні питання. Мене також запевнили, що транзит газу в ЄС залишиться без змін", - сказав єврокомісар.

При цьому верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерині привітала проведення газових переговорів.

"Я сподіваюся, що угода, що влаштовує обидві сторони, буде знайдено найближчим часом, що може сприяти зниженню існуючої напруженості в енергетичних відносин між двома країнами", - сказала вона.

Нагадаємо, вчора, 20 березня, в Брюсселі відбулися газові переговори між Україною, Росією і ЄС. В ході зустрічі були досягнуті домовленості з "літнього пакету" газових поставок для України.

Наступні переговори можуть відбутися в Берліні 13-15 квітня.