ua en ru

Прихильники Меркель ХДС і ХСС лідирують за рівнем підтримки в Німеччині, - опитування

Прихильники Меркель ХДС і ХСС лідирують за рівнем підтримки в Німеччині, - опитування Фото: Мартін Шульц і Ангела Меркель

Меркель зіткнулася з сильною конкуренцією з боку Шульца

Представники консервативного блоку канцлера Німеччини Ангели Меркель лідирують за рівнем підтримки серед населення. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дослідження інституту Forsa.

Підтримка консервативного блоку Меркель, який включає християнських демократів (ХДС) і Баварський християнський соціальний союз (ХСС) виросла на 1% у порівнянні з минулим тижнем і на сьогодні складає 34%.

"Меркель зіткнулася з несподівано сильною конкуренцією з боку нового лідера Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіна Шульца, який збільшив підтримку своєї партії приблизно на 10% з моменту, коли очолив політичну силу 2 місяці тому. За тиждень підтримка СДПН зменшилася на 1% і становить 31%", - зазначає новинне агентство.

Дослідження також показало, що при теоретичному прямому голосуванні за канцлера Меркель виграє і отримає 41% голосів, що на 2 пункти більше, ніж минулого тижня, а Шульц отримає 33%, що на три відсотки нижче.

Тим не менше, опитування Forsa показало, що 59 % опитаних хотіли б зміни вищого керівництва, можливо, вказуючи на бажання зміни формату коаліції в парламенті. Меркель у влади протягом 11 років і перебуває в коаліції з соціал-демократами з 2013 року.

Ангела Меркель хоче виграти майбутні парламентські вибори 24 вересня 2017 року і стати канцлером вчетверте.

Нагадаємо, у ФРН соціал-демократи офіційно висунули Шульца кандидатом у канцлери.