ua en ru

Прихильник ІД спробував на параплані перелетіти з Ізраїлю в Сирію

Прихильник ІД спробував на параплані перелетіти з Ізраїлю в Сирію Фото: параплан

Чоловік на параплані приземлився в провінції Кунейтра або Дераа

Житель Ізраїлю арабського походження використовував параплан, щоб незаконно перебратися до сусідньої Сирії, де він планував приєднатися до терористичного угруповання "Ісламська держава". Про це передає Reuters.

Повідомляється, що інцидент стався в суботу. Ізраїльські військові, авіація яка всю ніч скидала на Голанські висоти освітлювальні ракети в пошуках перебіжчика, заявили в неділю, що це був араб з міста Jaljulia, населеного переважно мусульманами. ЗМІ описали його як чоловіка 23 років.

За інформацією одного з сирійських повстанців, чия група діє в цьому районі, чоловік на параплані приземлився в провінції Кунейтра або Дераа (на південному заході Сирії).

У свою чергу прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху вже заявив, що перебіжчика позбавлять громадянства в рамках загальної політики, яка проводиться стосовно бойовиків.

Нагадаємо, раніше колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер заявив, що військові дії в Іраку і повалення Саддама Хусейна є однією з причин виникнення терористичної угруповання "Ісламська держава".