ua en ru

Столтенберг заявив, що НАТО щодня працює над реформою оборонної сфери України

Столтенберг заявив, що НАТО щодня працює над реформою оборонної сфери України Фото: президент України Петро Порошенко і Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

НАТО продовжить надавати практичну допомогу Україні

На засіданні Комісії Україна-НАТО генеральний секреталь Альянсу Йенс Столтенберг заявив, що вони щодня працюють над реформуванням оборонної сфери України. Про це сообщает прес-служба президента України.

"Союзники НАТО тренують українські Збройні Сили і кожен день радники НАТО підтримують реформу українського сектору безпеки та оборони", - зазначив генеральний секретар Альянсу.

Генеральний секретар також підкреслив, що НАТО продовжить надавати Україні практичну допомогу.

"Ми закликаємо Вас продовжувати цей прогрес. Ці реформи необхідні для забезпечення безпеки та процвітання всіх українців, а також для приєднання України до НАТО. НАТО продовжить підтримувати Вас на цьому шляху", - підсумував він.

Глава держави зазначив, що зараз в Україні суспільство і всі гілки влади як ніколи єдині в євроінтеграційних та євроатлантичних прагненнях.

"Сьогодні ми нарешті маємо чітке розуміння, що ефективно зміцнювати національну безпеку ми можемо тільки у взаємодії з країнами НАТО, а дієва гарантія безпеки країни - членство в НАТО", - сказав президент України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенко заявив, що країни альянсу через 10 трастових фондів виділили майже 40 млн євро на підтримку України.

За його словами, зараз ведеться робота з надання супутникового комунікаційного обладнання, нещодавно було передано обладнання для кіберзахисту, яке допоможе ключовим урядовим інститутам ефективно проводити розслідування і захиститися від кібератак, свідками яких ми стали нещодавно.