ua en ru

Столтенберг заявив про "глибокі протиріччя" після переговорів з РФ

Столтенберг заявив про "глибокі протиріччя" після переговорів з РФ Фото: Йєнс Столтенберг

За його словами, сторони розходяться в баченні фактів щодо ситуації в Україні

Російська Федерація (РФ) і НАТО мають "глибокі протиріччя" і "дуже різні погляди", перші з 2014 року консультації на рівні послів не змогли цього змінити. Про це за підсумками переговорів заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йєнс Столтенберг, передає Reuters.

Так, Столтенберг розповів, що на зустрічі, в якій з російського боку брав участь постпред при альянсі Олександр Грушко, обговорювалася Україна, військові ризики і Афганістан.


За його словами, сторони розходяться як в баченні фактів щодо ситуації в Україні, так і в уявленнях про відповідальних за кризу, що відбувається. Генсек заявив, що Москва помилково намагається уявити, що відбувається як громадянську війну.

"Багато союзників не згодні з тим, що Росія намагається представити відбувається як громадянську війну. Це Росія дестабілізує східну Україну, надаючи підтримку сепаратистам постачанням боєприпасів та обладнання, фінансуванням, а також командуванням і управлінням", - заявив генсек НАТО.

Він також зазначив, що члени НАТО не визнають анексію Криму та їх серйозно турбують порушення режиму припинення вогню в Україні.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявляв, що НАТО не прагне до конфронтації з Росією і буде уникати "нової холодної війни".