ua en ru

Столтенберг вважає неприйнятною будь-яку спробу підриву демократії в країнах-союзницях НАТО

Столтенберг вважає неприйнятною будь-яку спробу підриву демократії в країнах-союзницях НАТО Фото: Єнс Столтенберг (nato.int)

Столтенберг заявив, що демократія і верховенство закону - це загальні цінності союзників по НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає неприйнятною будь-яку спробу підриву демократії в країнах-союзницях НАТО. Про це йдеться в його заяві з нагоди річниці невдалого перевороту в Туреччині, повідомляє прес-служба Альянсу.

"Демократія і верховенство закону - це загальні цінності союзників по НАТО. У першу річницю спроби державного перевороту в Туреччині я знову заявляю, що будь-яка спроба підірвати демократію в будь-якій з наших союзницьких країн неприйнятна", - йдеться в повідомленні.

Столтенберг також зазначив, що відразу після спроби державного перевороту в Туреччині він рішуче засудив її і висловив солідарність НАТО з Туреччиною.

"Я знову віддаю належне пам'яті тих, хто загинув у критичні години спроби державного перевороту і віддаю данину поваги турецькому народові, який виступив проти цього огидного акта на захист обраного уряду і демократичних інститутів", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Туреччини планує звернутися до Ради національної безпеки з проханням продовжити на три місяці дію режиму надзвичайного стану (ПП) в країні.