ua en ru

Столтенберг закликав країни НАТО розширити військову допомогу Україні

Столтенберг закликав країни НАТО розширити військову допомогу Україні Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

НАТО підтримує кроки по виконанню мінських угод

НАТО закликає країни альянсу розширити військову допомогу Україні. Про це заявив генсек Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг на прес-конференції напередодні зустрічей міністрів оборони НАТО.

За словами Столтенберга, питання підтримки України буде розглянуто в найближчі два дні на зустрічі міністрів оборони. Столтенберг додав, що члени північноатлантичної ради НАТО через тиждень відвідають Україну. Експерти побувають в Одесі і Києві, щоб на місці оцінити, в якому стані перебуває українська армія.

"Євроатлантична рада через кілька днів відвідає Київ і Одесу, щоб отримати інформацію від Зеленського і його уряду. Ми проведемо обмін думками про те, як НАТО може підтримувати Україну. Сьогодні ми думаємо про те, як ми можемо робити більше для України", - підкреслив Столтенберг.

За його словами, НАТО підтримує кроки щодо виконання мінських угод і бачить прогрес в цьому процесі.

"Ми бачимо прогрес в реалізації мінських угод, зокрема відбувся обмін утримуваними", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що країни альянсу не визнають анексію Криму.

Нагадаємо, північноатлантична рада НАТО під головуванням генсекретаря Альянсу Йенса Столтенберга відвідає Україну 30-31 жовтня. В рамках візиту представники Альянсу побувають в Одесі та Києві.

У перший день делегація з Брюсселя прибуде в Одесу, де зустрінеться з кадетами, відвідає кораблі і ознайомиться з актуальною військовою ситуацією в Україні. Для Північноатлантичної ради будуть проведені спеціальні брифінги за участю міністра оборони.

Також РБК-Україна повідомляло, що НАТО підтримує прагнення України до подальшої європейської інтеграції, у тому числі до членства в ЄС.