ua en ru

Столтенберг визнав, що сил НАТО не вистачить для відбиття агресії РФ в країнах Балтії

Столтенберг визнав, що сил НАТО не вистачить для відбиття агресії РФ в країнах Балтії Фото: генсек НАТО Йенс Столтенберг

У розпорядженні НАТО знаходяться 40 тис. військовослужбовців проти 320 тис. військових на російській стороні

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг визнав, що сил альянсу не достатньо для відбиття агресії Російської Федерації в країнах Балтії. Про це він в інтерв'ю DW.

"НАТО має війська, ми посилили нашу присутність у східній частині нашого альянсу. Але ми не вважаємо, що цих батальйонів достатньо для захисту балтійських країн", - заявив Столтенберг.

Додавши при цьому, що альянсу необхідно національні оборонні війська в країнах Балтії, а також важливо, щоб у НАТО була можливість швидко зміцнити свої сили в разі необхідності.

Столтенберг визнав, що в розпорядженні НАТО знаходяться 40 тис. військовослужбовців проти 320 тис. військових на російській стороні.

Генсек НАТО повідомив, що в альянса є 3 млн осіб, "які носять військову форму", і нові батальйони, які налічують 4 тис. осіб, повинні прибути в країни Балтії, проте інтерв'юер зазначив, що зараз ці батальйони "ні тут, ні там".

Як йдеться в інтерв'ю, для того, щоб зібрати ці батальйони, НАТО знадобилося 13 місяців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія готова використовувати військову силу проти України і Грузії.