ua en ru

Столтенберг: НАТО намагається уникнути "нової холодної війни"

Столтенберг: НАТО намагається уникнути "нової холодної війни" Фото: генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг

Генсек НАТО зазначив, що політичний діалог і одночасне зміцнення оборони не суперечать один одному

НАТО не прагне до конфронтації з Росією і буде уникати "нової холодної війни". Про це заявив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг, виступаючи на конференції Атлантичної ради у Вашингтоні.

За словами Столтенберга, НАТО не бажає до конфронтації з Росією і прагне до тіснішої співпраці, але разом з тим він повинен бути сильним, щоб створити основу для політичного діалогу.

"Ми будемо уникати (початку, - ред.) нової холодної війни", — Столтенберг заявив, виступаючи на конференції Атлантичної ради у Вашингтоні.


Генсек НАТО зазначив, що не бачить ніякого протиріччя в тому, щоб проводити політичний діалог і одночасно зміцнювати оборону.

"Для мене діалог не є проявом слабкості, він є вираженням сили", — сказав Столтенберг.

"В довгостроковій перспективі Росія повинна зрозуміти, що вона отримає більше вигоди, співпрацюючи з нами, ніж протистоячи нам", — підкреслив він новини дня на сьогодні.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Російська Федерація не становить безпосередню загрозу для будь-якого держави-учасника НАТО у тому числі для країн, розташованих на східних кордонах альянсу.