ua en ru

У сутичках під Жовтневим палацом постраждало 32 правоохоронця, - поліція

У сутичках під Жовтневим палацом постраждало 32 правоохоронця, - поліція Фото: сутички під Жовтневим палацом (прес-служба НПУ)

На цей час вони із отруєнням невідомою речовиною перебувають у лікарні

Унаслідок сутичок із активістами під Жовтневим палацом у Києві постраждало 32 правоохоронці. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

У відомстві розповіли, що сьогодні, 17 грудня 2017 року, при спробі потрапити в будівлю Жовтневого палацу учасники акції влаштували сутичку з правоохоронцями.

"Під час штовханини вони почали застосовувати невідомий газ дратівливої дії, кидали петарди та пляшки з водою. Окрім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби. При цьому постраждало 15 нацгвардійців та 17 поліцейських: вони перебувають у лікарні з отруєнням невідомою речовиною, у декого також забої тіла", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, на цей час ситуація в столиці спокійна, поліцейські продовжують нести службу у центральній частині Києва.

Крім того, у відомстві повідомили, що за фактами подій біля Жовтневого палацу слідчі розпочали три кримінальні провадження: за ст. 15 ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, зіткнення під Жовтневим палацом відбулися після того, як прихильники лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі заявили про намір організувати у палаці штаб і спробували прорватися в будівлю. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.