ua en ru

Зіткнення в Донецьку провокують громадяни РФ, - голова ДонОДА

Голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Сергій Тарута заявив, що у Донецьку діють представники іноземної держави, а саме Росії, які провокують сепаратистський рух.

Голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Сергій Тарута (на фото) заявив, що у Донецьку діють представники іноземної держави, а саме Росії, які провокують сепаратистський рух. Про це пише видання "Новини Донбасу".

"За заявами СБУ були затримані та представники іноземної держави", - зазначив голова Донецької ОДА.

Тарута звернув увагу, що думка проросійських радикалів-сепаратистів більшість жителів Донбасу не поділяють.

Крім того Тарута висловив свою незадоволеність тим, як працювала міліція в ході масових зіткнень увечері 13 березня.

За його словами, зараз влада робить все для того, щоб мітинги взагалі не проходили, в крайньому разі, щоб можна було розвести їх по різних місцях. Також він вважає,що проукраїнським силам, можливо, краще утриматися від проведення мітингів у зв'язку з високою агресією з боку проросійських сил.

"Нехай вони ще трохи випустять пар. Я думаю ще тиждень і ця енергія повинна перейти в мирне русло", - підсумував голова ДонОДА.

Нагадаємо, 13 березня в Донецьку пройшли масові акції протесту, що супроводжувалися сутичками між проросійськи налаштованими мітингувальниками і прихильниками цілісності України. В результаті зіткнень підтверджена смерть одного з учасників мітингу - члена місцевої ВО "Свобода" Дмитра Чернявського. У той же час, "5 канал" повідомляв про трьох загиблих в Донецьку.