ua en ru

Сутички біля Жовтневого палацу: поліція відкрила два кримінальні провадження

Сутички біля Жовтневого палацу: поліція відкрила два кримінальні провадження Фото: прорив до Жовтневого палацу (РБК-Україна)

Серед поліцейських і нацгвардійців є постраждалі

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом сутичок між мітингарями і правоохоронцями біля будівлі Жовтневого палацу в Києві. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

"Унаслідок подій під будівлею Жовтневого палацу слідчі розпочали два кримінальні провадження: за ст. 15 ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, оскільки серед поліцейських і нацгвардійців є постраждалі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що для огляду місця події в Жовтневий палац прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. Однак, за даними відомства, активісти не пустили правоохоронців у приміщення та застосували сльозогінний газ.

У зв'язку з цим у поліції вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 343 КК (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Своєю чергою перший заступник керівника Нацполіції Вячеслав Аброськін у соцмережі попередив, що всі причетні до захвату будівлі будуть встановлені, а винні будуть притягнуті до відповідальності.

Просто жах, який виходить за межу можливого. Дехто вже не знає як до себе привернути увагу, тому готові на все, навіть н...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 17 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві під будівлею Жовтневого палацу близько 16:10 знову відбулися сутички між учасниками так званого "Маршу за імпічмент" і правоохоронцями. Поліція застосувала газ, учасники мітингу кидають петарди у правоохоронців.