ua en ru

У столиці презентували проект майбутнього "Дому юстиції" у Київській обл

У столиці презентували проект майбутнього "Дому юстиції" у Київській обл Фото: у Києві презентували проект майбутнього "Дому юстиції"

Відкриття центру планується до Нового року

У столиці презентували майбутній новий сервісний центр надання адміністративних послуг для жителів Київської області, аналога грузинського "Дому юстиції". Презентація відповідного проекту відбулася сьогодні у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив перший заступник голови Київської Обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе, на будівництво буде витрачено майже 20 млн грн.

"Ми зараз рахуємо бюджет. Думаю, що саме будівництво - приблизно 20 млн. Гроші на саме будівництво будуть бюджетні, але всі інші гроші, які стосуються дизайну - дизайн нам фінансує "Нова пошта" і команда Фьодорова. Що стосується інших процесів - інтелектуальних - це в нас є частина грузинської команди і низка інших команд. Що стосується будівництва, у нас планується для початку пройти сесію, потім у нас буде процедура тендерна - вона займе десь 45 днів за процедурою. Відкритий буде конкурс на будівництво", - заявив він.

За його словами, у центрі будуть надавати від 30 до 40 адміністративних послуг на першому етапі роботи центру.

"Ми думаємо біля 30-40 послуг вже на першому етапі буде", - заявив Парцхаладзе.

Також він зазначив, що такий сервісний центр планується відкрити до Нового року.

"Ми плануємо побудувати та відкрити до Нового року", - сказав він.

Водночас міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що міністерство займатиметься навчанням персоналу.

"Міністерство юстиції забезпечить навчання спільно з нашими європейськими партнерами тих працівників, які будуть працювати", - повідомив міністр.

Передбачається, що "Будинок юстиції" буде побудований поряд з Київською ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України призначив Сергія Пєтухова заступником міністра юстиції з питань європейської інтеграції.