ua en ru

Для столичних медзакладів придбають сучасне обладнання на 26 млн грн, - Кличко

Столична влада цього року знайшла можливість виділити понад 150 мільйонів гривень на реконструкцію, а також 26 мільйонів на сучасне обладнання для медичних установ Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту за рік діяльності на посаді.

"Наша медицина далека від ідеалу. Є над чим працювати. В той же час є і перші позитивні результати", - сказав Кличко.

За словами мера, влада реально вирішує проблему лікування туберкульозу, про яку до цього воліли мовчати. Він зазначив, що сьогодні ефективність лікування туберкульозу у Києві наближається до рекордних в Україні - 95%, а ще в минулому році цей показник становив 35%.

"Один з найважливіших показників роботи медицини - наскільки швидко приїжджає швидка допомога. Ще не так давно бригади швидкої допомоги приїжджали на виклик за 10 хвилин тільки в 54% випадків. Сьогодні - у 86%", - сказав Кличко.

Мер Києва додав, що багато хто пам'ятає про брак інсуліну в минулому році. У той же час, зазначив Кличко, столична влада вирішила цю проблему - забезпечення киян препаратами інсуліну зросла майже на 33 млн грн і склала 91,5 млн грн.

Крім того, підкреслив міський голова, завдяки оптимізації витрат комунальне підприємство "Фармація" перестало бути збитковим, погасивши 12 мільйонів гривень боргів.

"Сьогодні підприємство закуповує ліки тільки безпосередньо у офіційних дистриб'юторів. Кількість аптек, які обслуговують по картці киянина, збільшилася до 97, до них приєдналися 60 аптечних пунктів", - зазначив Кличко.

Мер також додав, що міська влада почала продажі соціальних ліків.

"Тепер кияни можуть купувати 210 найменувань ліків за найнижчими у Києві цінами. Ми плануємо збільшити цей перелік до 300", - запевнив він.