ua en ru

Столична влада готова забезпечити безперебійну роботу комунальних служб під час акцій

Рятувальні та аварійно-ремонтні служби Києва приведені в підвищену готовність на час проведення в Києві масових акцій та погіршення погодних умов. Таке рішення було прийнято в п'ятницю на засіданні Постійної комісії з питань техногенно -екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА , яке за дорученням голови міської влади Олександра Попова провів перший заступник голови столичної держадміністрації Анатолій Голубченко.

«Очікувані в найближчі вихідні безпрецедентні масові заходи і прогнозоване погіршення погодних умов вимагають від нас особливої ​​відповідальності. Необхідно захистити киян від наслідків будь-яких надзвичайних подій та забезпечити належні умови життєдіяльності міста. Саме тому я ініціював засідання комісії з питань техногенно -екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , на якій було затверджено план дій. Департаменти КМДА, територіальні підрозділи центральних органів влади, правоохоронні органи, комунальні служби та районні держадміністрації - всі , кожен у відповідності зі своїми повноваженнями , повинні бездоганно виконати свої обов'язки з цивільного захисту населення і життєзабезпечення міста», - зазначив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

Згідно з рішенням комісії, з метою ліквідації наслідків можливих надзвичайних подій в підвищену готовність приведені аварійно -рятувальні підрозділи ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві та «Київської служби порятунку».

Крім того , «Київенерго» , «Київводоканал» , «Київгаз» , «Київміськсвітло» та районні держадміністрації у разі виникнення аварій на системах газо -, електро- , тепло- і водопостачання повинні забезпечити проведення термінових аварійно -відновлювальних робіт.

Серед інших заходів передбачено цілодобове чергування машин невідкладної медичної допомоги в місцях масового перебування людей та забезпечення своєчасного транспортування хворих у лікувально -профілактичні заклади. Комісія з питань техногенно -екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА також звернулася в Головне управління МВС України в місті Києві з проханням забезпечити громадську безпеку під час проведення будь-яких масових акцій громадян у місті Києві 14-15 грудня і в наступні дні.

«Головне - це уникнути кровопролиття і забезпечити законне право громадян на проведення мирних акцій. Ми закликаємо правоохоронців саме до цього» , - підкреслив Олександр Попов.

Нагадаємо, раніше засоби масової інформації повідомили про ймовірність прибуття в Київ 14-15 грудня великої кількості людей зі східних та південних регіонів країни і можливість провокування масових заворушень і порушень громадського порядку.