ua en ru

Столична влада тримає ситуацію в місті під контролем, - експерт

Анатолій Голубченко в ефірі "Громадського ТБ" чітко дав зрозуміти, що столична влада тримає ситуацію в місті під контролем. Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко.

"Голубченко - поки єдиний представник київської міської влади, який погодився на участь у прямому ефірі "Гром-ТБ", тому йому довелося витримати особливо жорсткий пресинг з боку одразу двох ведучих. Однак, на мій погляд, виконувач обов'язків голови міста виглядав гідно. Він чітко відповів на питання, які стосуються його службових обов'язків, і не дозволив втягнути себе в дискусію навколо речей, що не входять у сферу повноважень Київської міської державної адміністрації. Коли йшлося про роботу міських служб, Голубченко почував себе впевнено. Абсолютно спокійно він прокоментував і власну декларацію про доходи. Коли ж його наполегливо просили поміркувати, наприклад, про рішення судів, Голубченко чітко відповідав, що не має наміру цього робити", - зазначив експерт.

На думку Черненка, ведучі програми досить специфічно готувалися до ефіру, а тому задавали мало питань стосовно професійної діяльності Анатолія Голубченка.

"У мене склалося враження, що ведучих цікавила виключно політика і конфлікти навколо Майдану. Голубченко запитували про дії міліції, про рішення органів державної влади. Але ведучі без особливого інтересу говорили про сферу компетенції київської міської держадміністрації", - зазначив Євген Черненко.

Той момент, що Роман Скрипін, наприклад, кілька разів забував прізвище заступника голови КМДА Михайла Костюка, яке Голубченко кілька разів назвав в ефірі, експерт прокоментував так: "Припускаю, що Роман віддавав перевагу політичним питанням, на яких він добре розуміється і без спеціальної підготовки до ефіру".

Нагадаємо, що 14 січня Анатолій Голубченко в ефірі "Громадського ТБ" заявив, що за півмісяця в Києві встановлено понад 100 незаконних МАФів, і пообіцяв, що всі вони будуть демонтовані найближчим часом. На уточнювальне запитання ведучого, чи будуть демонтовані також МАФи фірми "Кулиничі" (за деякою інформацією, вона належить одному з народних депутатів від Партії Регіонів), Голубченко відповів, що виключень не буде ні для кого.

Крім того, виконувач обов'язків Голови КМДА розповів, що зараз займається організацією роботи міських служб. За словами Голубченка, його турбує безперебійна робота громадського транспорту, прибирання вулиць та житлово-комунальне господарство, а не політичні питання.