ua en ru

Столична поліція затримала військовослужбовця з арсеналом боєприпасів

Столична поліція затримала військовослужбовця з арсеналом боєприпасів Фото: поліція Києва

Військовослужбовець переносив 4 гранати і вибухівку

Столичні поліцейські вчора ввечері затримали військовослужбовця, який перебував у стані алкогольного сп'яніння. При огляді поліцейські виявили у нього арсенал вибухівки. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Повідомляється, що вночі на бульварі Дружби Народів поліцейські помітили двох підозрілих чоловіків. Під час особистого огляду співробітники поліції вилучили у одного з них боєприпаси, а саме: два корпуси гранати Ф-1, три корпуси гранати РГД-5, чотири запалу до них і близько 400 грамів вибухівки.

Правоохоронці встановили особу затриманого - це 24-річний уродженець Сумської області, який раніше притягався до кримінальної відповідальності, і в даний час є військовослужбовцем. Походження боєприпасів затриманий відмовився пояснювати, керуючись ст. 63 Конституції України.

Слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Фігурантові загрожує до семи років позбавлення волі.

altaltaltaltalt

Фото: поліція виявила у військового вибухівку

Нагадаємо, харківські поліцейські затримали раніше військовослужбовця ЗСУ, який намагався вивезти з зони АТО зброю і вибухівку.