ua en ru

Столична поліція затримала двох чиновників, які наживалися на махінаціях із держмайном

Столична поліція затримала двох чиновників, які наживалися на махінаціях із держмайном Ілюстративне фото (npu.gov.ua)

Чиновники КП "Київпастранс" вимагали хабар

У столичному регіоні поліція викрила двох посадових осіб, які заробляли на оренду державної та комунальної власності. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зокрема, повідомляється, що вчора, 16 травня, у Київській області працівники обласного управління захисту економіки затримали начальника міжрайонного управління водного господарства, а в Києві - посадова особа КП "Київпастранс". Правопорушники отримали від громадян 32 тисячі гривень.

Затримані правоохоронцями чиновники, налагодили корупційну "схему" надання в оренду приміщень. За вирішення цього питання вимагали та отримували від підприємців хабарі.

Так, у Київській області оперативники управління захисту економіки Нацполиции, слідчі Броварського відділу поліції за процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури викрили у хабарництві посадова особа міжрайонного управління водного господарства. За вирішення питання оренди приміщень чиновник вимагав 17 тисяч гривень хабара.

Керівника управління затримали в службовому кабінеті. Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили гроші, отримані в якості хабара.

У Києві також затримали посадову особу, за певну "винагороду" сприяла в оренду майна.

Інженер КП "Київпастранс" вимагав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за надання в оренду приміщень комунальної власності, що перебувають у Солом'янському районі. Кошти отримував частинами.

Крім того, за не перешкоджання господарській діяльності підприємець кожного місяця повинен був платити зловмиснику 15 тисяч гривень.

У середу, 16 травня, фігуранта затримали оперативники Управління захисту економіки р. в Києві Нацполіції, слідчі Подільського відділу поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7. Він отримав останню частину хабара – 7,5 тисяч гривень.

Столична поліція затримала двох чиновників, які наживалися на махінаціях із держмайномСтолична поліція затримала двох чиновників, які наживалися на махінаціях із держмайномСтолична поліція затримала двох чиновників, які наживалися на махінаціях із держмайном

Фото: прес-служба Національної поліції України

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Рівненській області затримали на хабарі керівника виправної колонії та його заступника.