ua en ru

У Стокгольмі тисячі людей вийшли на "Lovefest" після атаки терориста

У Стокгольмі тисячі людей вийшли на "Lovefest" після атаки терориста Фото: "Lovefest" у столиці Швеції

Стокгольмці поклали квіти біля універмагу Ahlens у центрі міста, де стався напад

У центрі Стокгольма (Швеція) 9 квітня 2017 року тисячі людей зібралися на "Lovefest" ("свято любові") проти тероризму та на знак вшанування пам'яті загиблих внаслідок нападу в п'ятницю. В акції, за попередніми даними, взяли участь понад 20 тисяч людей, передає ВВС.

Зазначено, що стокгольмці поклали квіти біля універмагу Ahlens у центрі міста, де стався напад. Учасники акції також тримали кульки у формі сердець та малюнки з серцями.

"Терор не може перемогти… Натомість у наших думках мають бути доброта і відкритість, які характеризують наше місто", - сказав у своєму зверненні міський голова Стокгольма.

altaltaltaltalt
Фото: "Lovefest" у Стокгольмі

Раніше стало відомо, що чоловіку, якого підозрюють у нападі у Стокгольмі, загрожувала депортація. Як заявила шведська поліція, він мав екстремістські погляди, зокрема був прихильником так званої "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що теракт у Стокгольмі 7 квітня 2017 року, в результаті якого загинуло чотири людини і 15 отримали поранення, ймовірно, скоїв виходець із Узбекистану на ім'я Рахмат Акілов.