ua en ru

Вартість куплених у Швейцарії ліків проти грипу А (H1N1) складає 2,5 млн дол., - П.Порошенко.

Вартість 300 тис. доз препарату «Таміфлю» для лікування грипу А (H1N1), доставленого в Україну, становить 25 млн грн. Про це повідомив міністр закордонних справ України Петро Порошенко в аеропорту "Бориспіль" під час зустрічі літаку з ліками , передає кореспондент РБК-Україна. Хай його словами, уряду вдалось закупити ліки за оптовою ціною. «Якби це була комерційна ціна, то становила б не 25 млн грн, а 250. Тобто половина з 500 млн грн, виділених Кабінетом міністрів на боротьбу з епідемією, пішла б на цю партію. Однак дуже важливо, що нам вдалося придбати ліки за ціною 67 грн за упаковку, адже таким чином тільки на цій одній партії ми зекономили 140 млн грн», - сказав він.

П.Порошенко також повідомив, що цю партію ліків мали везти в Африку. "Можу навіть відкрити таємницю, що ці препарати були зняті з борту двох літаків, як мали везти їх на далекий схід в Африку. Ми дуже вдячні, що компанія-виробник Roche прийняла надзвичайно непросте рішення для того, щоб направити ці медикаменти туди, де вони вже завтра почнуть рятувати життя», - зазначив міністр.
Крім цього, він заявив, що в історії України це перший випадок, коли вдалося лише за два дні організувати доставку такої великої кількості ліків. "Нам повірили на слово, під наші гарантії надіслали вантаж на мільйони доларів. Зазначу, що це відбулось без будь-яких посередник в або комерційних структур», - сказав він.