ua en ru

Вартість акцизів на кріплені вина в Україні може вирости в 9,9 рази, - учасник ринку.

Вартість акцизів на кріплені вина в Україні може вирости в 9,9 рази до 4 грн 96 коп. за 1 л. Про це сьогодні на прес-конференції заявив почесний президент ЗАТ "Одеський коньячний завод" Роберт Гулієв, передає кореспондент РБК-Україна.
Згідно з законопроектом про підвищення ставок акцизного збору на алкоголь, розробленим Міністерством фінансів України, заплановано підвищення акцизів на коньяк - з 14 до 17 грн. В цей же час акциз на вина з додаванням спирту запропоновано збільшити і оплачувати в залежності від градусного напою ", - сказав Р.Гулієв.
Так, за словами Р.Гулієва, в одному літрі кріпленого вина акциз складе 4 грн 96 коп., Замість 50 коп. з літра, який сплачується зараз.
"Ми вважаємо, що подібні зміни законодавства, в частині сплати акцизу на кріплені вина допоможе наповнити держбюджет. Воно також відповідає директивам Євросоюзу. До того ж, хочу відзначити, що ставки акцизного збору на кріплені вина не підвищувалися з 2004 р., завдяки чому ціна на дану категорію напоїв була невисокою, і акциз вже давно переставши виконувати функцію обмеження його споживання, в тому числі і серед молоді ", - сказав він.