ua en ru

Вартість створення мережі Wi-Fi у "Київському метрополітені" складає 95 млн грн, - Крамаренко

Вартість створення мережі Wi-Fi у "Київському метрополітені" складає 95 млн грн. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Орієнтовна вартість будівництва - 95 млн грн, при цьому КП "Київський метрополітен" не нестиме ніяких матеріальних витрат у ході реалізації проекту. Крім того, окремі інвестиційні проекти пропонують створення Wi-Fi мережі, що оцінюється у 8 млн грн. Це дасть змогу створити систему відеоспостереження на території метрополітену. При цьому вартість надання послуг Wi-Fi мережі пасажирам буде визначатись окремим договором між інвестором та КП "Київський метрополітен" - місто зацікавлене у максимальній доступності цієї послуги", - пояснив Руслан Крамаренко.
Конкурси із залучення інвесторів до створення сучасної інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури Києва, а також системи рухомого (мобільного) зв'язку та Wi-Fi мережі у Київському метрополітені будуть оголошені найближчим часом. Таке рішення було прийняте 19 серпня на засіданні постійно діючої Конкурсної комісії.
За словами голови комісії, заступника голови Київської міської державної адміністрації Руслана Крамаренка, завдяки створенню сучасної інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури Києва, яка конче необхідна місту у зв'язку з проведенням Євро-2012, окрім отримання бюджетом додаткових коштів, територіальна громада може одержати й додаткові сервіси, як то передача даних у мережах Києва, сервіс службового зв'язку (ІР-телефонія) та інші можливості мультисервісної мережі.
Також він повідомив, що минулого тижня між керівництвом КМДА та представниками усіх мобільних операторів відбулася робоча зустріч, темою якої стало створення системи рухомого (мобільного) зв'язку у метрополітені.
"Цей проект обійдеться інвестору у 155 млн грн. Задля запобігання появи монополіста, на зустрічі з операторами вирішили, що ними буде створений консорціум, до якого увійдуть усі учасники ринку, який і візьме участь у інвестиційному конкурсі", - зазначив Руслан Крамаренко.