ua en ru

"Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво метро на Виноградар на 6,3 млрд гривень

"Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво метро на Виноградар на 6,3 млрд гривень Фото: київське метро (УНІАН)

Планується побудувати 2 станції метро "Мостицька" і "Проспект правди"

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на 6,322 млрд гривень на першу чергу будівництва двох станцій метро від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар з електродепо у Подільському районі. Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro.

Станції називатимуться "Мостицька", "Проспект правди". Нова лінія буде мати ділянку вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар". Бюджет замовлення становить 6,322 млрд гривень.

Подавати документи на тендер можна до 19 лютого. Сам аукціон запланований на 27 березня. Очікується виконання робіт до 3 квітня 2021 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на будівництво метро в Києві піде майже 9 років і воно буде коштувати 11,2 млрд гривень.

За даними Київської міської державної адміністрації, загальна довжина нової гілки метро складе 7,39 км (1,3 км закритої прокладки та 6,09 відкритої) і буде включати 4 станції.