ua en ru

Вартість Bitcoin знизилась на майже 30%

Вартість Bitcoin знизилась на майже 30% Фото: Bitcoin

До п'ятниці падіння склало 1000 доларів, а за вихідні воно посилилося

Вранці 13 листопада 2017 року курс Bitcoin знизився до 5605 доларів, що на 29% нижче за історичний максимум в 7882 доларів, який був зафіксований 8 листопада. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зазначено, що до п'ятниці падіння склало 1000 доларів, а за вихідні воно посилилося.

Так, аналітики Bloomberg пояснюють те, що відбувається на ринку тим, що інвестори переключилися на альтернативний засіб - Bitcoin Cash. Відзначається, що криптовалюта, яка відокремилася від Bitcoin у серпні, подорожчала з п'ятниці на 40%, а в неділю коштувала вже 2426 доларів. Разом з тим на торгах у Гонконгу вранці в понеділок її курс впав до 1379 доларів.

Відзначається, на Bitcoin Cash інвестори переключилися через більший розмір блоку цієї криптовалюти. Технічно це дозволяє швидше проводити транзакції і знизити розмір комісійних. При цьому прихильники Bitcoin виступали проти збільшення розміру блоку, оскільки побоювалися, що це підірве децентралізовану природу криптовалюти і знищить ідею, яка лежала в її основі.

"Відбувається накачування Bitcoin Cash. Це, очевидно, скоординовані дії певних осіб, особисто зацікавлених у Bitcoin Cash", - заявив головний виконавчий директор біржі криптовалюти BitMEX, що базується у Гонконгу, Артур Хейз.

За словами глави компанії Quoine Майка Кайаморі, те, що відбувається на ринку, можна охарактеризувати як паніку. Він вважає, що найкращим виходом для інвесторів стало б вкладення як у Bitcoin, так і в Bitcoin Cash.

Нагадаємо, 2 листопада вартість криптовалюти Bitcoin перевищила 7 тис. доларів і встановила новий рекорд курсу.