ua en ru

США готують звинувачення проти чиновників РФ у справі про злом комп'ютерів Демпартії, - WSJ

США готують звинувачення проти чиновників РФ у справі про злом комп'ютерів Демпартії, - WSJ Фото: Мін'юст США (facebook.comDOJ)

Прокурори і співробітники спецслужб зібрали докази проти 6 російських офіційних осіб

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки (США) виявило зв'язки російських офіційних осіб зі зломом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ходом розслідування.

Так, за інформацією співрозмовників видання, прокурори і співробітники спецслужб зібрали докази проти шести російських офіційних осіб і можуть висунути звинувачення у 2018 році. За їхніми даними, обговорення по цій справі знаходиться на ранньому етапі.

При цьому прес-секретарі міністерства юстиції США і ФБР не стали коментувати ці дані.

Нагадаємо, раніше комітет з розвідки палати представників опублікував у середу невеликий зразок оголошень, яку "в соціальній мережі Facebook поширювала російська "фабрика тролів" під час і після президентських виборів у США.

Зазначалося, що випущені оголошення зосередилися на таких питаннях, як імміграція, релігія і раса, а деякі з них були конкретно спрямовані на Дональда Трампа, Хілларі Клінтон і Берні Сандерса.