ua en ru

Вартість акцій Agroliga в перший день котирування на Варшавській фондовій біржі виросли на 43%

Акції групи компаній Agroliga 11 лютого почали котируватися на альтернативному майданчику NewConnect Варшавської фондової біржі (WSE), повідомляє прес-центр юридичної фірми ILF.
У результаті приватного розміщення 16,6% акцій компанія залучила 1 млн євро."Агроліга" стала першою українською компанією, яка розмістилася на платформі NewConnect WSE.
Вартість акцій Agroliga в перший день торгів за результатами першої угоди виросла на 43% в порівнянні з ціною розміщення - до 116 злотих за акцію.
Авторизованим радником розміщення виступило WDM Autoryzowany Doradca sp.z o.o.
Фінансовим аудитором стала аудиторська компанія Baker Tilly Ukraine. Due diligence групи сільгосппідприємств Agroliga виконала юридична фірма ILF (Інюрполіс), що входить до ТOP-50 юридичних фірм України.
За словами старшого партнера ILF Олени Кібенко, яка очолювала роботу фірми в даному проекті, "однією з проблем, з якою стикаються українські компанії, які виходять на західні ринки капіталу, є відсутність чіткої і прозорої корпоративної структури емітента. Для інвестора дуже важливо розуміти не тільки суть бізнесу, але і систему корпоративного управління. Його цікавить, на якій підставі і наскільки законно компанія володіє своїми активами. Будь-яке істотне порушення законодавства з боку українського емітента впливає на інвестиційну привабливість компанії і, в кінцевому підсумку, на результати розміщення та обсяг залучених коштів ".
Agroliga працює на українському ринку агропродукції з 1992 р. Підприємства вирощують широкий спектр зернових культур, займаються переробкою соняшника в олію і молочним тваринництвом. Agroliga обробляє понад 5,5 тис. га землі в Харківській області. Потужність заводу з переробки соняшнику - 20 тис. тонн на рік. Молочне стадо налічує більше 500 голів.