ua en ru

Стимулювання заміщення природного газу дозволить зменшити його споживання на 5 млрд. куб. м, - Мінрегіон

Впровадження стимулюючих заходів щодо заміщення природного газу іншими видами палива дозволить до 2020 р. знизити його споживання на 5 млрд. куб. м., що знизить витрати державного бюджету на 8,6 млрд грн.

Впровадження стимулюючих заходів щодо заміщення природного газу іншими видами палива дозволить до 2020 р. знизити його споживання на 5 млрд. куб. м., що знизить витрати державного бюджету на 8,6 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Впровадження стимулюючих заходів щодо заміщення природного газу іншими видами палива дозволить до 2020 р. знизити його споживання на 5 млрд куб. м. Це знизить витрати Державного бюджету на 8,6 млрд грн на компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між закупівельною ціною імпортного газу та ціною газу теплогенеруючим підприємствам для виробництва тепла для населення", - йдеться в повідомленні.

За словами начальника Управління житлової політики Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України Юрія Юсипця, тільки в Житомирській області більше 40 котелень вже переведено на тверде паливо, а в Хмельницькій та Вінницькій областях модернізовано понад 100 котелень. Всього в зазначених регіонах реалізовано понад 250 проектів, які спрямовані на зменшення споживання природного газу при виробництві теплової енергії. Також в Україні працює 57 когенераційних установок у Донецькій, Хмельницькій, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській, Одеській, Київській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Юсипець також зазначив, що одним з основних напрямків розвитку альтернативних та відновлювальних джерел енергії для України є реалізація біоенергетичних проектів, що передбачають заміщення природного газу біомасою.