ua en ru

У "Стейт Оіл" відповіли на заяву фонду FreezeOil

У "Стейт Оіл" відповіли на заяву фонду FreezeOil

ТОВ "Стейт Оіл" занепокоєне заявами від імені "сумнозвісного" фонду FreezeOil

ТОВ "Стейт Оіл", що здійснює господарську діяльність мережі автозаправних комплексів під ТМ "БРСМ-Нафта", висловлює занепокоєння заявами від імені "сумнозвісного" інвестиційного фонду FreezeOil Fund STAK. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Між ТОВ "Стейт Оіл" та названим фондом взагалі не існує будь-яких ділових стосунків, не укладено жодного договору. Тому такі заяви від початку та до кінця є неправдивими. Недостовірною є інформація про внесення зазначеним Фондом іноземних інвестицій в українську економіку", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим компанія надала фотокопію офіційної відповіді Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в особі Першого заступника міністра М. Нефьодова від 17.07.2017 на адвокатський запит про реєстрацію іноземних інвестицій на території України від Інвестиційного фонду FreezeOil Fund STAK або голови ради цього Фонду Роланда Піпера в період з 2014 року і по сьогодні.

alt

"Мінекономіки офіційно повідомляє, що інформація про державну реєстрацію будь-яких інвестицій від зазначеного Фонду до Мінекономрозвитку не надходила. Об’єктивно, це свідчить про те, що пан Роланд Піпер, який ще в 2014 році декларував здійснення інвестицій в економіку України, але не виконав обіцяного, в черговий раз намагається маніпулювати громадською думкою з метою створення зручного підґрунтя для подальшої реалізації в Україні своїх планів незаконним шляхом", - зазначили у компанії.

"Стейт Оіл" переконана, що це випливає і з публікацій в іноземних ЗМІ. Зокрема, у прес-службі згадують видання The Telegraph, яке, за її даними, "неодноразово висвітлювало оборудки пана Роланд Піпера, прямо називаючи їх шахрайськими, а їх ініціатора – професійним маніпулятором".

"Офіційно заявляємо, що розповсюджувана прес-службою інвестиційного фонду FreezeOil Fund STAK інформація про неналежну якість і походження пального, що реалізується через автозаправні комплекси мережі "БРСМ-Нафта", а також про порушення технічних норм експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки є недостовірною, оскільки не підтверджується в спосіб, визначений законом. Мабуть, автори публікації не приймають до уваги закон і презумпцію невинуватості", - заявили у компанії.

У прес-службі вважають, що інші заяви FreezeOil від 24 липня щодо національної мережі автозаправних комплексів під торговою маркою "БРСМ-Нафта" та її ролі у розвитку української економіки спростовуються тим фактом, що цей фонд а не володіє жодним майном в структурі власності мережі.

"ТОВ "Стейт Оіл" здійснює основний вид діяльності – роздрібна торгівля пальним – на великій кількості орендованих і суб-арендованих автозаправних комплексах, які відповідно до чинного законодавства належать фізичним і юридичним особам, які є виключно резидентами України", - йдеться у повідомленні.

"З огляду на вищевикладене і враховуючи одіозну репутацію пана Роланда Піпера у колах світової бізнес-спільноти, ТОВ "Стейт Оіл" пов’язує публікації, що з’явилися в мережі Інтернет 24 липня 2017 зі спробами нової рейдерської атаки на мережу АЗК "БРСМ-Нафта", що мали місце протягом 2015-2017 роках, спочатку силами терористичних угрупувань, потім силами адміністративного ресурсу Державної фіскальної служби України. ТОВ "Стейт Оіл" подана низка заяв до правоохоронних органів про злочини (вимагання, шахрайство тощо) і співпрацює з органами досудового розслідування. ТОВ "Стейт Оіл" переконане, що з часом винні у цих злочинах особи будуть покарані, а їх імена оприлюднені", - резюмували у компанії.