ua en ru

Степанов взяв під особистий контроль розслідування побиття одеської активістки

Степанов взяв під особистий контроль розслідування побиття одеської активістки Фото: Максим Степанов

Голова Одеської ОДА пообіцяв інформувати громадськість про хід розслідування

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Степанов пообіцяв відреагувати на вимоги, озвучені під час мітингу під будівлею Одеської ОДА у понеділок. Про це він заявив в ході брифінгу, який відбувся після мітингу, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Степанов повідомив, що резонансні справи, розслідування яких вимагали активісти, перебувають під його особистим контролем, і він проінформує громадськість про хід розслідування.

Крім того, Степанов погодився з ідеєю включити ряд активістів у спільні групи з поліцією з метою сприяння розслідуванню.

При цьому голова ОДА висловив сумнів в об'єктивності активістів у зв'язку з їх вимогою звільнити керівників прокуратури Одеської області Олега Жученка та начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна. За його словами, керівники поліції і прокуратури зобов'язані реагувати на ситуацію із злочинністю в регіоні в цілому, і не можуть віддавати перевагу у розслідуванні 9 кримінальних справ із 16,5 тисяч.

"Коли падає кількість злочинів, коли падає кількість тяжких злочинів, - це не є для вас показником якості роботи?", - зазначив Степанов.

Як повідомлялося, вдень у понеділок будівлю Одеської обласної державної адміністрації пікетували близько 150 осіб. Приводом для мітингу стало суботнє побиття громадської активістки.

За даними ЗМІ, після початку мітингу до присутніх вийшов голова Одеської ОДА, однак його спроби налагодити діалог не увінчалися успіхом.

Як повідомило "Інтерфаксу" джерело, учасників мітингу могли зібрати люди, близькі до колишнього керівництва Одеської області. За словами співрозмовника агентства, ініціатори мітингу намагаються "вплинути" на Степанова і "спровокувати" відставку начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна, який в даний час вивчає окремі аспекти діяльності колишнього керівництва регіону.

Зазначимо, Степанов займає посаду голови Одеської ОДА з 12 січня 2017 року. Попереднім головою Одеської облдержадміністрації був Міхеіл Саакашвілі.