ua en ru

Степанов звернувся до Мінкульту з ініціативою відновити початкові межі міського саду Одеси

Степанов звернувся до Мінкульту з ініціативою відновити початкові межі міського саду Одеси Фото: Максим Степанов (УНІАН)

Таким чином голова ОДА планує вирішити конфлікт між громадою та забудовниками

Голова Одеської обладміністрації Максим Степанов звернувся до Міністерства культури України з ініціативою відновити початкові межі міського саду Одеси згідно з початковим планом території від 1866 року. Про це він повідомив у коментарі журналістам.

Зокрема, він заявив, що таким чином планує вирішити конфлікт між громадськістю міста та забудовниками, які планували зведення на території Літнього театру міськсаду торгово-розважального комплексу.

"Міський сад Одеси буде відновлений у межах, які він мав при створенні неповторної Одеси. До нього буде включено і Літній театр. Проблема виникла через те, що в 1991 році, при прийнятті Одеським облвиконкомом рішення про взяття пам'ятки під охорону держави, не були чітко визначені її межі. Зараз управління культури обладміністрації закінчує роботу по підготовці документації. Вже з урахуванням архівних даних ми відновимо історичні межі міськсаду. Механізм запущено", - повідомив Степанов.

Нагадаємо, раніше Степанов ініціював перевірку законності рішень міськради щодо забудови Літнього театру в Міському саду Одеси. Він відзначив неприпустимість забудови територій, що мають історичну цінність для регіону.

Міський сад був розбитий Феліксом де Рібасом на початку XIX століття, однак не був відкритий для широкої громадськості. У 1837 році була здійснена перша реконструкція та благоустрій саду. У 1920-і в його північній частині був створений Літній театр Одеської філармонії.