ua en ru

Степанов ініціював перевірку законності рішень міськради щодо забудови Літнього театру Одеси

Степанов ініціював перевірку законності рішень міськради щодо забудови Літнього театру Одеси Фото: Максим Степанов (facebook.comStepanovMV)

Степанов пообіцяв, що забудови території Літнього театру не буде

Голова Одеської обладміністрації (ОДА) Максим Степанов ініціював перевірку законності рішень міськради щодо забудови Літнього театру в Міському саду. Про це він повідомив у коментарі ЗМІ.

Зокрема, він відзначив неприпустимість забудови територій, що мають історичну цінність для Одеси.

"Останнім часом в Одесі спостерігається ланцюжок подібних скандалів, які об'єднані одним: мова йде про об'єкти, які є важливими для суспільства, для простих людей, і, одночасно, дуже цікаві забудовникам. Так було і з проектом Зеленого театру в парку Шевченка, який так полюбили і одесити, і туристи. У ці вихідні такого ж роду конфлікт ми побачили в Міському саду Одеси, частину якого хочуть віддати під забудову, - зазначив Степанов. - Ми поважаємо і підтримуємо інвесторів, але всі ці випадки викликали у людей почуття несправедливості. Такого не повинно бути, навіть якщо мерія сто разів права з точки зору законності процедур".

Голова ОДА закликав міськраду Одеси при прийнятті будь-яких рішень з відведення землі в місцях, які мають цінність для Одеси, враховувати не тільки законність процедур, але і питання справедливості та інтересу людей.

"Хоча і щодо законності процедур запитання теж є. Я прийняв рішення ініціювати перевірку законності дій, які зробили можливим потенційне будівництво торгово-розважального центру на території Літнього театру", - заявив Степанов.

Крім того, він рекомендував міськраді провести переговори з інвестором про виділення альтернативної ділянки для забудови, а також запропонувати команді Зеленого театру, який виселяють з парку Шевченка, перенести свій проект на територію Літнього театру у Міський сад.

"Під забудову ми цю територію точно не віддамо. Таких дозволів не буде. У кожному рішенні влади люди повинні відчувати справедливість", - пообіцяв голова ОДА.

Як відомо, до грудня 2016 року територію Літнього театру віддали в оренду на 15 років приватній фірмі, яка планувала звести на його території театрально-торгово-розважальний центр. У червні 2017 компанія отримала декларацію на проведення робіт з будівництва "адміністративної будівлі з торговельними приміщеннями та інфраструктурою для відпочинку".

Минулого тижня в розпорядженні одеських активістів з'явився документ, згідно з яким у Літньому театрі збиралися зрубати 109 дерев. Намір забудувати цю територію викликало обурення у одеситів — в суботу, 18 листопада, вони вийшли на масовий мітинг проти забудови Літнього театру.