ua en ru

Ставицький доручив протягом доби розробити механізм виплати зарплати працівникам Вуглегірської ТЕС

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький дав доручення протягом доби розробити механізм виплати заробітної плати працівникам Вуглегірської ТЕС та збереження їх кваліфікації на період відновлення роботи ТЕС, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Зазначимо, сьогодні, 31 березня, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулась нарада під головуванням Ставицького щодо ліквідації наслідків аварії на ТЕС.

У нараді взяли участь керівництво Міненерговугілля та керівники структурних підрозділів міністерства, представники компаній НАК "Енергетична компанія України", ДП "НАЕК "Енергоатом", ПАТ "Укргідроенерго", НЕК "Укренерго", Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергетики, а також Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

Під час наради Ставицький зосередив увагу на здійсненні усіх необхідних заходів для ліквідації наслідків аварії та наданні необхідної допомоги потерпілим, а також стабілізації ситуації в місті і безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення.

Також утворено Комісію по вивченню технічного стану всіх теплових електростанцій України.

Міністром дано низку доручень щодо підготовки нормативно-правових актів, які необхідно прийняти на засіданні Уряду України, з метою ліквідації наслідків аварії та поновлення роботи Вуглегірської ТЕС.

За кожним напрямком роботи закріплено відповідальних працівників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Нагадаємо, 29 березня 2013 р. в районі другого енергоблоку теплоелектростанції виникла пожежа. В результаті події загинув 44-річний працівник підприємства, ще п'ятьох співробітників було госпіталізовано.

Читайте також: Вуглегірська ТЕС буде повністю відновлена, - Бойко