ua en ru

Ставицький обговорив з гендиректором "Росатому" сервісне обслуговування АЕС третіх країн

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький сьогодні, 27 червня 2013 р., обговорив з гендиректором держкорпорації "Росатом" Сергієм Кірієнком сервісне обслуговування АЕС третіх країн, споруджених за російськими проектами. Про це повідомила прес-служба Міненерговугілля.

На зустрічі, що відбулася у рамках міжнародної конференції "Атомна енергія в 21 столітті" у Санкт-Петербурзі, Ставицький відзначив співпрацю щодо активізації діяльності з будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива.

Крім того, міністр заявив про позитивну роботу російсько-української робочої групи зі співробітництва в галузі спорудження та експлуатації АЕС в третіх країнах.

"Ми сподіваємося, що цей напрямок дасть ще більший імпульс і взаємовигідні перспективи співпраці для обох сторін, - заявив очільник Міненерговугілля.

Йдеться, зокрема, про підготовку конкретних пропозицій щодо сервісного обслуговування АЕС, споруджених за російськими проектами, в Угорщині, Болгарії, Ірані та інших країнах, а також спільні інжинірингові послуги, послуги з проектування АЕС та спільне виробництво обладнання для АЕС.

Також сторони звернули особливу увагу на необхідність активізації роботи з будівництва енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької АЕС, і в першу чергу, організації його фінансування відповідно до досягнутих сторонами домовленостей.

Наприкінці учасники зустрічі висловили сподівання на подальше плідне взаємовигідне українсько-російське співробітництво у сфері атомної енергетики.