ua en ru

Ставицький сподівається домовитися з "Газпромом" про відтермінування оплати за газ на цьому тижні

В.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький сподівається домовитися на цьому тижні з російською компанією "Газпром" про відстрочення оплати за газ.

В.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький сподівається домовитися на цьому тижні з російською компанією "Газпром" про відстрочення оплати за газ. Про це він повідомив РБК-Україна після засідання Кабінету Міністрів.

"Пройшла інформація, що ми вийшли з пропозицією дати нам ще невелику відстрочку. Це відповідає дійсності. Я розраховую, що це так і буде", - сказав в.о. міністра.

"Я думаю, що на цьому тижні ми домовимося з нашими партнерами", - уточнив він.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" перерахував більше половини грошових коштів в рахунок оплати суми боргу перед ВАТ "Газпром" за газ, поставлений в 2013 р. "Нафтогаз" 14 лютого погасив 1,28 млрд дол. боргу за газ перед "Газпромом" за 2013 р. і 191 млн дол. боргу за поставки на початку поточного року. Всього ж "Нафтогазу" необхідно було перерахувати "Газпрому" близько 3,3 млрд дол.

17 грудня 2013 р. РФ і Україна підписали додаткову угоду до газового контракту про надання знижки на газ. З 2014 р. ціна на російський газ для України знизилася до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м з колишнього рівня приблизно в 400 дол. за 1 тис. куб. м.