ua en ru

Стартуємо! Криптовесна. Початок

Стартуємо! Криптовесна. Початок

Весна почалася в грудні! Як відомо багатьом професіоналам у сфері трейдингу криптоактивами, навесні відбувається сильне пожвавлення ринків і максимальні стрибки цін вгору! Однак, що ми всі спостерігаємо сьогодні буквально в середині грудня 2017 року? Несподіваний потужний імпульс в торгівлі криптоконверсиями!

Що ж послужило поштовхом у цій ситуації? Як стверджує звіт Wall Street Journal, трейдери з Азії є причиною багатьох висхідних акцій ціни, які ми спостерігаємо в останні місяці! Дослідницька фірма CryptoCompare заявила, що Японія, Південна Корея і В'єтнам несуть відповідальність за 80% загального обсягу торгів в кінці листопада 2017 року Південна Корея перевершила навіть США на одному етапі минулого тижня, коли операції злетіли. Це викликає особливий інтерес, в цій країні проживає тільки 51.25 мільйона чоловік. За оцінками, Південна Корея займає чверть світової торгівлі в BTC і LTC. Звичайні громадяни країни вступають в покупку і ціна починає летіти за хмари. Ціни на деяких азіатських біржах становлять 25000 доларів за один Биткоин, а США ще тільки належить подолати 19000 доларів.

Це критичне збільшення азіатських ринків є безпрецедентним в тому, що саме окремі особи і роздрібні торговці підштовхують ціни, тоді як історично саме інституційні великі гравці роблять перші такі зрушення. Звичайно новини про те, що уряд Південної Кореї готує законопроект про обмеження роботи на ринках криптовалют, безсумнівно позначаться на всьому ринку. Китай був колись провідною країною для криптоторговых операцій, відповідальних за 65% всіх биткоинов, випущених в певний день. Але уряд Китаю зуміло своїми заборонами, хоча і тимчасово порушити висхідний імпульс криптоконверсий на початку 2017 року. Незважаючи на це мегашахты з видобутку биткоина в Китаї досі виробляють до 80% світового виробництва Биткоина.

У свою чергу Індія на цьому тижні спираючись на думку центробанку країни випустило велике попередження про криптографії. А також минулого тижня в Індонезії пішли переслідування торгових операцій з криптовплютами. Звідси проглядається бажання урядів народів Азії жорстко зарегулювати процес. Разом з тим, поки трейдери з Японії, Гонконгу, Сінгапуру і Таїланду можуть спокійно працювати.

Що ж ми спостерігаємо в даний момент часу? Отже сукупна ринкова оцінка всіх криптоконверсий перевищила 500 мільярдів доларів або пів трильйона доларів з-за сильної продуктивності Биткоина, Ethereum і Litecoin. Зокрема Litecoin зафіксував приголомшливий приріст у 80% за тиждень, так як ціна збільшилася вище позначки в 300 доларів.

Отже весна почалася раптово! І як стверджує Ларрі Макдональд, голова макро стратегії США в ACG Analytics -на сьогоднішній день якщо підсумувати всі криптоконверсии і золото, які зараз є на ринку, то ми побачимо, що криптоконверсии в ринковій капіталізації становлять 23% від ліквідного товарного золота. А всього лише рік тому вони становили від 2 до 3%. Лістинг Биткоин ф'ючерсів на Чиказьку біржу опціонів (СВОЄ) і СМЕ Group є двома з найбільших опціонів в глобальному фінансовому секторі, ще більше зміцнив присутність Биткоина на ринку в якості ведучого класу активів. Тому будемо з цікавістю спостерігати подальший розвиток подій і чекати нову весну 2018 року!

Юрій Симонов

Керуючий партнер "OTP Invest"

тел. +38 (098) 131-31-32

email: info.otpinvest@gmail.com