ua en ru

Стартувала активна фаза українсько-американських навчань "Сі Бриз-2017", - Міноборони

Стартувала активна фаза українсько-американських навчань "Сі Бриз-2017", - Міноборони Фото: кораблі НАТО під час навчань "Сі Бриз" (flickr.com/usembassykyiv)

Операція стане інструментом переходу українських ВМС на стандарти НАТО

Сьогодні, 18 липня 2017 року, стартувала активна фаза українсько-американських навчань "Сі Бриз-2017". Про це повідомляєпрес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні розпочалася активна фаза українсько-американських навчань "Сі Бриз-2017", яка має на меті проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, протягом тижня багатонаціональний штаб з планування морських операцій під керівництвом капітана 1 рангу Андрія Риженка здійснив планування зазначеної операції.

За результатами роботи був розроблений бойовий наказ, згідно з яким поставлено завдання силам. Паралельно з плануванням сталося злагодження тактичних груп кораблів у море.

altalt

Фото: стартувала активна фаза "Сі Бриз-2017" (mil.gov.ua)

"В даний час в певних районах проходить розгортання задіяних сил. Операція буде проведена в режимі free play і стане одним з інструментів поступового переходу Військово-Морських Сил ЗС України на функціонування за стандартами НАТО", - заявив керівник українсько-американських навчань капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа.

Так, в ході активної фази міжнародних маневрів планується проведення навчань з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної оборони. Крім того, учасників навчання очікують десантні, пошуково-рятувальні та доглядові операції, дії з силового вивільнення суду, захоплене, підводні роботи з розмінування та проводки за тралами тощо. Кульмінацією стане пошук підводного човна ВМС Туреччини.

altalt

Фото: українсько-американські навчання "Сі Бриз-2017" (mil.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що України Петро Порошенко заявив, що навчання "Сі Бриз" стануть ще одним кроком для досягнення стабільності в регіоні.