ua en ru

Стартував третій етап україно-американських навчань Fearless Guardian

Стартував третій етап україно-американських навчань Fearless Guardian Фото: навчання Fearless Guardian

На кожному етапі навчань передбачена підготовка інструкторів з числа військових Нацгвардії

Стартував третій етап українсько-американських навчань Fearless Guardian. Про це йдеться в повідомленні Національної гвардії в Facebook.

"Починається третій етап україно-американських навчань Fearless Guardian, з цієї нагоди у Львові відбулася прес-конференція за участю представників ЗС США, Головного управління Національної гвардії України та Міністерства оборони України", - сказано в собщении.

За словами старшого офіцера відділу морально-психологічного забезпечення управління по роботі з особовим складом Нацгвардії підполковника Ігоря Віхастого, у третьому етапі до занять залучено особовий склад Центрального і Західного ОТО, загальною чисельністю 235 військовослужбовців.

На кожному етапі навчань передбачено підготовку інструкторів в числі військовослужбовців Національної гвардії, які будуть передавати набутий досвід.

"Третій етап буде подібний попереднім. Наші заняття спрямовані на підготовку невеликих підрозділів, вдосконалення їх тактики і навичок", - зазначив Даніель Ланц, 1-й лейтенант 153-ї аеромобільної бригади ЗС США.

У третьому етапі з числа гвардійців заплановано підготувати 20 інструкторів.

Нагадуємо, українсько-американські командно-штабні навчання Fearless Guardian 2015 проходять з 20 квітня на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ (Яворівський полігон) у Львівській області.