ua en ru

У Станиці Луганській 5 березня може відбутися розведення сил та засобів, - Оліфер

У Станиці Луганській 5 березня може відбутися розведення сил та засобів, - Оліфер Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Це може відбутися за умови дотримання режиму тиші

У Станиці Луганській 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил та засобів. Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"За умови дотримання режиму тиші в районі н.п. Станиця Луганська 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил та засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ", - повідомила вона.

Крім того, Оліфер додала, що українська сторона, вимагає, зокрема, створення безпекових зони вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

"Ми наполягаємо на виконанні раніше досягнутих в рамках мінського процесу домовленостей, зокрема, щодо дотримання лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року; створення безпекових зони вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону; демілітаризації Кальміуського, Новоазовського, Саханки, Кумачово. Невиконання цих угод з боку РФ/ОРДЛО веде до системного зриву раніше досягнутих домовленостей щодо режиму тиші. Також відсутність вказівок керівництва РФ щодо режиму тиші не сприяє нормалізації ситуації на Донбасі", - додала вона.

У порушення всього пакету Мінських угод НЗФ ОРДО продовжують стріляти. Так, 23 та 24 лютого 2018 року, вперше з моменту...

Опубліковано Даркою Оліфер 28 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході попереднього засідання українська сторона у контактній групі в Мінську (Білорусь) вимагала гарантій безпеки для відновлення мобільного зв'язку на території окремих районів Донецької області (ОРДО).